A siMpLe OF Me..

Tuesday, 14 February 2012

Jom !


Jom ! Jom ! Jom !
Bukan nak ajak pergi jom heboh..
tapi nak ajak anda-anda pakai tudung !
bajet alim?
tak.. ! salah tu..
Cuma nak pahala berganda..
Ajak orang pakai tudung..
Bila niat dia ikhlas..
Kita dapat sahamnya..
Uishh untung-untung.

Pakai tudung tu tak wajib pun..
Tapi tutup aurat tu wajib kan?
Yang baca ni lelaki
Atau perempuan..
Sama saja..
Ada batasan aurat..
pakai lah apa pun..
asal tutup dosa..
ganjarannya pahala..

tunggu apa lagi?
Jom lah.


24 Org kOmen siNi:

kim heeruul said...

pakai tudung bawal nampak ayu.. =)

Mia Adriana said...

kan? comel jew..

Tea said...

Jom lah.. mcm best jer berpurdah mcm tu kan...? ouhh

syafiqakarim said...

betul.laki perempuan ada batas nya
.jom jom jom

biela bell said...

jom2...nampak ayu..sesuai dgn syariat Islam.. :)

mas saari said...

kita kena jaga aurat kita sebaiknya!

RinsyaRyc said...

(blsn untuk komen blog rin ~~~> I slim okeng! Hahaha..)


Tutup aurat wajib ... bukan tutup urat , tpi tutup aurat ..

akuamir said...

saye bukan taknak cik mia.. tapi saye,, kalau saye pakai nanti ape pulak kate orang kampung... :O

chemay said...

lepas ni nak labuh kan tudung tutup dada pulak.
:)

LiNda said...

pakai tudung pun still boleh berfesyen, yang penting jangan sampai terlebih bergaya dari menutup aurat..;)

Yumida said...

jom lah.....kempen yg bagus nih

cinta siswi said...

jom pakai hijab.. cantik!! :)

Maii said...

saya dah, anda bila lagi. di jamin 99% rambut sihat ! hhehee

*Salam kak mia :D

khaifaiz said...

jgn tangguh2... mari kita

teha said...

jom2 ! ;)

aniswany said...

jOm ;')

Woofer Storm said...

betul3..pakai tudung tak wajib,TAPI tutup aurat tu yang wajibkan??

#pakai bakul tutup kepala pun mesti cun..ehehee gurau..slmt mlm^^

Woofer Storm said...

terima kasih ats peringatan..memang ternyata bnyk kelemahan di diri ini..ermmm

salam kenal..follow sini..

Mia Adriana said...

Tea : jnji niat ikhlas kan?

syafiqakarim : kan? marilah kita. hehe

biela bell : ayu dan cantik !

mas saari : betul tu kak.

Mia Adriana said...

RinsyaRyc : tutup aurat tutup aurat jangan bg dilihat.. (lagu time tadika) hehe

akuamir : ngengada.

chemay : jomlah same2..

LiNda: betul tu, agree !

Mia Adriana said...

Yumida : heeeee (*_*)

Maii : wslm maii..heheh

khaifaiz: perkara baik tak patut ditangguh kan..

teha : jom !

Mia Adriana said...

aniswany : jom!

Woofer Storm: pakai bakul kat kpla?..hahah

kiwi said...

suka sgt entry ni..jage aurat sesama lelaki perempuan dn smua ^^

Mia Adriana said...

kiwi :(*_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...