A siMpLe OF Me..

Tuesday, 7 February 2012

Bersedekahlah


Sedekah ni macam-macam
sedekah senyuman,
sedekah makanan,
sedekah wang..
Tak kisahlah anda yang mana...
Anda pasti mendapat ganjaran..

Tak susah bersedekah bagi orang yang ikhlas,
Tapi sebaliknya bagi orang yang kedekut..
Eh nak tahu tak?
banyak manfaat bersedekah ni.
Rezekinya melimpah ruah..
Lebih dari apa yang anda beri.

Jom kita bersedekah!
Allah suka !
Bila Allah suka..
Allah sayang !
Anda tak mahu?
anda rugi..:)


Ali imran ayat 180.


Kata mereka " tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima" !



22 Org kOmen siNi:

akuamir said...

wah!!

senang kan nak bersedekah,, macam2 jenis ade,, asalkan ikhlas insyaALLAH.. bagus cik mia adriana..^^

Maii said...

sedekah paling mudah. tak ada orang yang untung tak ada orang yang rugi = SENYUM :D

kim heeruul said...

sometimes if gua ada duit lebih gua letak dalam bekas mereka.. =)

cinta siswi said...

siswi nk sedekah senyuman kt mia..
:) :) :)

EZAD AMIR said...

sedekah senyuman yg plg mudah tu pn kdg2 org kita xleh wt..huhu..selalu hampa bile brurusan dgn kakitgn government..muka masam mencuka..huhu

Mia Adriana said...

akuamir : ye asalkan ikhlas.. Allah suka !

Mia Adriana said...

Maii : ibtisam daiman !

Mia Adriana said...

kim heeruul : kekalkan sifat macam tuh ! kita dpt gnjaran..

Mia Adriana said...

cinta siswi : oh sweettttt.. tenkiu..

Mia Adriana said...

EZAD AMIR : payah kan ragam manusia nih..kdg kalau kita senyum pun da salah tafsir..hahah

teha said...

kite sedekah kt awk . :D

Mia Adriana said...

teha : tenkiu teha !

aniswany said...

senyum kt sini ;) #sedekah

Yumida said...

bersedekahlah kpd sesiapa pun kan..yg penting ikhlas...tp ader 1 persoalan sy..coz pnh dgr ceramah lam tv..channel indon tu..ustat tu ckp...klo kita memberi brg kpd org sesama islam itu sedekah..tp kpd yg bukan islam itu namanya pemberian. kira yg tu dpt pahala juga ker?

akuamir said...

ehem,, tidak mahu share bende baru lagi?? mehehe.. :)

teha said...

oh.. same2 :)

Tea said...

betul tu... memberilah kepada saya.. saya sudi menerima...

Mia Adriana said...

aniswany : heeee (*_*)

Mia Adriana said...

Yumida : pahala tu kita tak nampak..
pahala tu, Allah yang beri..
kalau kita ikhlas.. tak kira pada sesiapa pun.. ada ganjaran tuk kita..
wallahua'lam..

Mia Adriana said...

akuamir : heheheee..ye sabar2.

Mia Adriana said...

teha : (*_*)

Mia Adriana said...

Tea : ikhlas menerima pun dpt pahala kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...